2.09.2019 Brexit og toldkrigen udvikler sig dag for dag - Kom og hør det seneste nye på EKFT’s informationsmøder i september

I disse dage kan man næsten ikke læse nyheder uden at støde på historier om Brexit og toldkrigen mellem USA og Kina. Risikoen for hård Brexit er steget markant. Og nu er de negative konsekvenser for danske virksomheder af den voldsomt optrappede toldkrig mellem USA og Kina blevet penslet ud.

- Siden vi for flere uger siden besluttede, at medlemsmøderne i september fortrinsvis skulle handle om de danske virksomheders udfordringer med Brexit og toldkrigen, er det på begge området gået fra slemt til værre. Vi har fået mange tilmeldinger til arrangementerne, der foregår 16., 18. og 24. september, men vi har bestemt plads til flere. Jeg håber at endnu flere af EKFT’s medlemsvirksomheder vil møde op for at høre de gode råd om, hvordan de bedst muligt forbereder sig på fremtidig...

I disse dage kan man næsten ikke læse nyheder uden at støde på historier om Brexit og toldkrigen mellem USA og Kina. Risikoen for hård Brexit er steget markant. Og nu er de negative konsekvenser for danske virksomheder af den voldsomt optrappede toldkrig mellem USA og Kina blevet penslet ud.

Læs mere her
13.8.2019
EKFT indbyder til tre medlemsmøder i september

Netop nu er der udsigt til hård Brexit 31. oktober og en voldsom optrapning af toldkrigen mellem USA og Kina. Til gengæld har EU succes med at forhandle stadig flere frihandelsaftaler på plads. EU’s aftale med Japan er efter indkøringsproblemer ved at blive gjort nemmere at håndtere i det daglige.

6.8.2019
Forbered jer på hård Brexit 31. oktober: EKFT indbyder snarest til nye medlemsmøder

Skal man tro den nye britiske premierminister Boris Johnsons egne ord, kommer Storbritannien til at forlade EU uden en skilsmisseaftale, medmindre EU giver sig på to afgørende punkter. Det har EU foreløbig afvist på det kraftigste.

25.3.2019
Klar til Brexit?

På et EU-topmøde er det blevet besluttet, at Storbritanniens udtræden af EU kan udskydes til 31. oktober 2019. Brexit får stor betydning for din virksomhed, hvis du handler med Storbritannien eller har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår.

28.2.2019
Kom til EKFT-arrangementer om Brexit og frihandel

Den britiske regering har lagt op til, at der i midten af marts vil komme et fingerpeg om retningen og tempoet i det britiske EU-exit. Derfor inviterer Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) ganske få dage senere alle sine medlemsvirksomheder til netværksmøder.

26.2.2019
Godt med lidt mere styr på Brexit-processen

Brexit-processen er nu kommet ind i en afgørende fase, og den britiske regering har netop fremlagt en plan for, hvad der kommer til at ske i den første halvdel af marts. 

25.1.2019
Betal ikke mere i told end nødvendigt

Danske virksomheder, der handler med Japan – et marked med ikke færre end 127 millioner forbrugere – kan få enorm glæde af frihandelsaftalen mellem EU og Japan, der træder i kraft fredag den 1.  februar 2019.

15.11.2018
Kom til de stort anlagte informationsmøder om Brexit

I første omgang ser det ud til, at Storbritannien kan blive i EU’s toldunion efter Brexit.

Ud fra teksten i den Brexit-aftale, som den britiske regering godkendte i går aftes, er der på den korte bane ikke udsigt til, at danske virksomheder kommer til at opleve store toldmæssige konsekvenser af den britiske EU-exit. 

30.10.2018
Brug de rigtige klausuler i forbindelse med Brexit

Uanset om der indgås en skilsmisseaftale mellem EU og Storbritannien – og der kommer en overgangsperiode, hvor Storbritannien bevarer sit medlemskab af EU-toldunionen – eller ej, må danske virksomheder se i øjnene, at Storbritannien bliver et tredjeland, og at der skal udføres toldformaliteter.

13.9.2018
Kom til EKFT-arrangement om juridiske udfordringer om told

Toldkrigen mellem USA og Kina raser. Britisk EU-exit nærmer sig. EU har lagt antidumping told på eksempelvis elcykler fra Kina.

Der kan være mange grunde til, at toldsatserne bliver højere end man lagde til grund, da man indgik sine kontrakter.  

11.9.2018
Kurser hjælper dig til at følge bedre med på toldområdet

Erhvervslivets Kompetencecenter For Told (EKFT) mærker en stigende efterspørgsel fra virksomheder i mange brancher på medarbejdere, som har viden om told og praktiske færdigheder på toldområdet.